Bildbomb på bebismagen ♥


Bakifrån, 4 dagar till BF. (28/7)




Åh, här kom bebisbulan =)


Ovanifrån..




Dagen innan BF ;) 31/7
(Ja, jag är lika trött som jag ser ut, haha)




Sex veckor gamla bebbar =)

Ingen båttur

Nix! Tackvare sambons kassa planering blev det ingen båttur. Istället tog jag & L tag i ogräset i rabatterna. Det blev en lång stund i väldigt obekväm ställning för en som har beräknad förlossning imorgon haha. Menja, nu är det gjort och jag är sådär skönt trött!
Efter arbetet svängde jag & L inom byn och köpte pizza, det var vi välförtjänta av idag! :)

Lilleman ligger för att sova i sängen men lyckas nog inte riktigt komma till ro hörs det som. Han ligger och småsjunger där uppe viskar barnvakten om ;)

Snart ska jag lägga mig i soffan o njuta en stund innan sängen kallar, det blir nog sängen tidigt idag så att man kommer upp i tid imorgon.
Imorgon får vi se vad vi kan hitta på. Har ännu inga planer men något ska vi allt kunna hitta på!


Bebistjejen snurrar runder som en toka i magen. *pijjuu* O massa förvärkar och ryggont men det är sånt som hör till såhär i slutet. Dock är jag väldans trött på det. Nu vill jag ha "tillbaka" min kropp.
Bebis du är vräkt!!


En tur på sjön.

Har fått sitta och snusa bebis en lååång stund idag. Varit hos lilla W idag och han är bara för söt. L tyckte nog samma sak för han sprang och strök honom över kinden och i babyfjunet till hår o sa " Åh, så muk bebisen ee.." :) Glömde bort att äta lunch idag, hur man nu kan glömma det(?) Men det resulterade iaf i ett ganska så ordentligt blodsockerfall. Så när vi kom hem var jag alldeles yr och spagetti i benen och mådde APA. Kastade i mig en tallrik fil & puffar och en macka och nu börjar det kännas en aning bättre.

Ikväll blir det möjligvis en tur på sjön med familjen ♥ Det är verkligen supermysigt, och L älskar att åka båt!
Så då blir det förmodligen grillning där. Är egentligen lite trött på att grilla så idag tänker jag grilla lite hamburgare. Som lite omväxling till korv/kött/kyckling. Det är som Tina på reklamen säger. Vi svenskar grillar nästan alltid samma saker. Det bara blir så!

Nej nu ska jag faktiskt äta ett Kexchoklad för att hjälpa detdär blodsockert på traven. Var ju tusan vad det dalade!
Tjingeling!!

* 1 dag till BF *

Jaha, imorgon är dagen med stort D, dagen som har varit ens mål i 9 månader. Men det blir knappast då. Knappt 5% föder ju på beräknat datum, och det är nog svägerskan glad för. Hon fyller nämligen år då :)

♥ FL-lista ♥
Styvpappa
 : Innan 1/8
Dale: 3-4/8
Älskling: 6/8
Svärmor: 7/8
Peter: 8/8
Faster Frida: 9-12/8
Jag: 12-15/8

vem får rätt ?


Graviditets depp?

Vet inte vad det är som händer med mitt humör. Jag är bara så trött på allt känns det som. Svårt att förklara.. Önskar bara att graviditeten kunde nå sitt slut så att vi får vårt lilla knyte.. Nu känns det så himla långt borta, även om jag vet att det faktiskt inte är långt kvar.
Letar tecken på start av förlossningen heeeela tiden. O sömnproblemen blir bara värre.. Har skitsvårt att komma till ro!

Nu är jag bara så jäkla trött på detta. Känslorna svämmar över och jag orkar inte hålla leendet uppe längre.

Snälla bebis kom ut nuuuuu !


2 dgr till BF.♥

Äntligen har jag fått hem min älskade son. ♥ Saknade honom massor när han var iväg hos Mormor&Morfar. Kändes alldeles tomt här hemma :/ Gör det iofs fortfarande eftersom han ligger o sussar däruppe. Han var alldeles färdig efter besöket på djurparken så han deckade i bilen. Men MÅSTE gå upp och väcka honom igen, får bara bli en kort powernapp eftersom klockan är alldeles för mycket för att sova middag. Aja, huvudsaken är att han har haft en bra dag med sin mormor o morfar!

Ännu inga tecken på bebis. Och alla frågar, alla är så makalöst rädda att missa nyheten. Men det är ingen risk. Vi kommer meddela er alla när stjärnan anlänt!
Börjar bli trött på att höra tex "Fått bebis inu?" "Är du påväg till BB?" Osv.. När man ringer någon. Det tar upp mina tankar nog som det är, så SNÄLLA sluta fråga!! Minns att jag kände mig likadan med L, tillslut slutade jag nästan att lämna lägeheten. Det är jobbigt att få höra "Har du inte fått inu? När kommer den då?" HUR SKA JAG VETA DET?!

Uschja, mammahormoner.. Suck! Men snart är väntan över.. Snart snart snart !

Ikväll blir det besök hos svärfar, ska grilla är det tänkt. Undrar det, vädret ser inte ut att hålla med om dom planerna! Grå himmel o smådugg :/ Aja, den som lever får se!

Trevlig kväll

Uppesittarkväll.

Ja, detta med att komma till ro på kvällen har blivit något utav ett problem.. Det går bara inte! Tusen tankar snurrar runt i huvudet så fort jag landar i sängen. Låg en timme och lite till utan resultat. Så som vanligt reste jag på rumpan och gick ner. Sambon ligger och sussar gott och det hade jag också velat göra, för egentligen är jag trött. Men har ont i magen och mår lite illa.. Så har inte ro att ligga i sängen!

Önskar att jag kunde dra täcket över huvudet och spola fram tills förlossningen sätter igång. För helt ärligt är det inte skoj att vara gravid mer. Jag har fått nog! Nu kan jag detta känns det som.
Varje kväll tänker jag att -Oh, så skönt det ska bli att få gå och lägga mig. Men när jag väl är där, hittar jag ingen bra sovställning. Magen är ivägen hur sjutton jag än gör!

Morgondagen är utan planer, känns lite småtrist faktiskt.. Lillkillen är ju hos Mormor och Morfar, de skulle troligen till djurparken imorgon om vädrets makter var på deras sida. Sambon ska iväg på ett par ärenden sedan ska han sätta upp lite hyllor här hemma och fixa med vår garderob i sovrummet. Så vad ska jag hitta på? Ingenting känns särskillt lockande .. Nä usch och pi för att gå och vänta såhär. Nu vill jag bli tvåbarnsmamma!!

ja

Lillkillen är hos mormor och ska övernatta där, supermysigt att vara barnledig. Men gud så konstigt det känns :/ Länge sedan sist haha!

Ikväll blir det bara mys i soffan och passa på att vila upp sig lite. Mamma tror att det kommer komma igång nu när jag slappnar av.. Återstår att se..

3 dagar till bf. Nervösiteten börjar krypa sig på.....

Ja, nu är det banne mig inte långt kvar. Låt oss säga att jag går över två veckor. Då är det bara 17 dagar kvar! Shit alltså.. Det är riktigt nära nu..! Och nu börjar jag känna mig nervös, innan har jag kunnat slå ifrån mig de tankarna men nu "finns det ingen återvändo" , vi går mot ett håll och det är mot FÖRLOSSNINGEN.
Det är inte det att jag inte vågar föda och har förlossningsrädsla på det viset. Men trots allt, det gör ont!
Och nu vet man ju liksom hur det känns.. Också står man här igen? HAHA..

Gud vad jag längtar tills prinsessan vår är här. Tills L får sin Lilledyssor som han längtar såå mycket efter.
Han har träffat två andra bebisar på kort tid och då pratar han alltid om sin lillasyster och vad hon ska heta. Pekar på magen o säger "Här är fötterna o här är rumpan" :) Han är så UNDERBAR, vår älskade lilla son ♥





Vädret ser inte särskillt lockande ut idag. Älskade sambon är iväg på sjön och jobbar med sin pappa.
Idag vet jag inte riktigt vad jag & L ska hitta på med. Förutom ett besök hos AMS och sedan rensa upp i källartrappen där ute, massa löv som ligger där o ser trista ut..

Men något ska vi nog kunna hitta på med trots allt!! :)

Trädgårdsarbete med enorm bula.

Idag har varit en fridfull dag, om än lite kämpig för höften. Jag och min lilla son for iväg till blomsterhandeln, fick köpt en massa blommor för en billig peng. Gillas! Sedan blev det ICA och lite middagsmat inhandlat. Middagen idag består av kyckling, ris & currysås. En älskad klassiker i vårt hushåll!
Sedan har vi pysslat i trädgården hela eftermiddagen, jag o lillen. Planeterat blommor i krukorna och rensat ogräs runt dammen. Lite småfix, så nu ser faktiskt trädgården hyffsat fräsch ut! :)

Ikväll bär det av för lite tjejkväll. Lite kaffe och snack efter L har somnat. Får passa på nu medans sambon har semester. Annars har jag aldrig chansen att göra det..

Usch, nu tränar livmodern för fulla muggar känner jag. Massa förvärkar. Men, det gör ju nytta så ;)

Nä, nu får det grillas kyckling!! Trevlig afton..

Förlossnings-mani. :)

Jag plöjer igenom varenda förlossningsberättelse jag hittar. Jag tycker det är himla spännande att läsa om hur andra upplever det och hur deras har gått. Summa av kardemumma av varje berättelse är dock alltid i stort sett densamma. Men det är sån spänning i att läsa om det. Jag får verkligen inte nog!
Sitter flera gånger om dagen och fantiserar och spekulerar i hur det kommer bli denna gången.
Kommer det börja med blödning och värkar som förra gången? Eller kanske vattenavgång?
Undrar hur det kommer kännas att lämna iväg min lilla prins och veta att nästa gång jag ser honom, är han inte vårt enda mirakel längre. Då är han storebror. Det är en märklig känsla..
Jag är så in i bombens nyfiken på hur allt kommer bli. Kommer jag hinna pröva att sitta på pilatesbollen? Den ska tydligen vara en riktig lover att använda under förlossningen.
Gud, det finns så många frågor och spekulationer och jag är så förväntansfull. Kan knappt bärja mig (vilket jag oavsett måste, haha)!

Tipsa mig gärna om era egna förlossningsberättelser. Jag plöjer igenom dem på ett ögonblick ;) ! Jag tror att det är psykets sätt att förbereda mig på vad som komma skall. Med L var jag lika dan. Det blev som en drog att läsa det. Och det är bra att veta hur det kan gå, för inte alltid går det som en dans faktiskt! ;)


Nu ska jag och min prins iväg och shoppa i blomsteraffären! Ska bara dra en borste genom håret och slänga på fejset ;)

4 dagar kvar till bf ♥ FL-lista.

Hade en jätte trevlig dag igår. Dagen startade med kaffe hos Mamma och sedan begav vi oss till stan och shoppade. Hittade inte jätte mycket men det var skönt att gå och strosa runt lite. Vilket kändes ordentligt i kroppen mot kvällen :/ L fick välja ett par tossor till Lilledyssor. Det blev en par av teddykompaniets dinglisar med tigermotiv :) Supersöta! Dessutom vågade jag mig på att köpa en lila sparkdräkt. Bara för det blir det väl en gosse haha, skulle inte förvåna mig. Har hållt mig ut i det sista men kunde inte hålla mig längre ;)
Hittade även en kuddeBabyproffsen till vaggan. Sen blev det lite diverse småplock, som det alltid lyckas bli ! :)

Vi var inte hemma förrän vid 16 tiden och klockan 18 var vi bortbjudna på grillkväll. Och det blev himmelskt gott och en lång och supermysig kväll utomhus, vi var inte hemma förrän lite i 23 och då var vår lillkille TRÖTT. Så han sover fortfarande ;) Ska alldeles strax upp och väcka honom.

Idag ska jag iväg och köpa lite nya blommor till mina krukor i trädgården, de som står där nu har sett sina bästa dagar. Så det blir iväg och fixa lite sånt och sedan trädgårdsarbete för hela slanten ! :)


Min högra höft har börjat säga ifrån och den hänger inte alls med längre. Det börjar tära enormt på mig. Det är inte sån smärta man vill ha ju :)
Höften lär väl inte bli bättre av trädgårdsarbete heller men man kan ju inte bara sitta och glo bannemej!
4 dagar kvar av mina 40 veckor, sen får vi se hur många BF+ dagar det blir också. Men nu är det inte långt kvar.
Går jag över 2 veckor är det 18 dagar kvar. Och det är faktiskt inte alls långt ju! LÄNGTAR!!




FL-lista.

Styvpappa: före 1/8
D: 3-4/8
Älskling: 6/8
Jag: 12-15/8


5 dagar till BF.

Idag vaknade jag i lagom tid, halv åtta. Men låg och drog mig i sängen tills klockan var 8. Fick gå upp och väcka Lilleman. Han har blivit en riktig sjusovare. Gärna till runt nio. MEN, jag klagar inte. Det är otroligt skönt! Och man får passa på att sova när man kan, för rättvade är så börjar han stiga upp klockan 6 ! Dessutom har vi snart en bebbe i huset och då blire nog inte många sovmorgar ;) Kanske därför min son låter mig sova nu? Känner kanske det på sig att mamma behöver det? :)

Längtar så tills vår flicka är här, nu är jag verkligen trött på att vara gravid. Så nu önskar jag att tiden kunde gå lite fortare.. Men det är bara till att fortsätta vara positiv, snäckan kommer ju inte ut fortare för att Mamma gnäller :) Har faktiskt mått bättre fysiskt denna gången. Med L var jag så stensäker på att jag skulle få för tidigt, också tog det 16 dagar efter beräknat också. Och den tiden kändes som en hel evighet! Denna gången har jag varit inställd från början på att det blir efter beräknat så änsålänge har det kännts helt OK.

Nu ska jag springa med lillkillen på toa. ♥


Ny design.

Tack snälla Malin för hjälpen med bloggdesignen.
Det blev jättetjusigt och hade inte klarat det själv. Så tusen tack :)

www.malinandrenhogrell.blogg.se

Carlsberg , Non alcoholic beer.

Efter ett par lata dagar var det dags att ta tag i saker och ting :) Så idag lastade jag bilen full av skräp från garaget också körde jag och L till tippen två gånger. Sedan blev det en tur till affären o bolaget. Och en tur ut till mamma på en snabb kopp kaffe. Har tillochmed fått två maskiner tvätt tvättade. Inte illa alls! Så nu har jag varit sådär lagom aktiv för en dag för en höggravid!
Köpte några flaskor alkoholfri-öl på bolaget. Tänkte pröva om det är något ? :)
Blir riktigt god middag idag, grillad karré med honungsbakade potatis i ugnen! Till det kall sås och fräsh sallad.
Längtar redan! Dedär potatisen är himmelskt goda, mmm :)

Nu är jag sådär lagom trött i kroppen och tänkte börja skrubba potatisarna och göra sås och sallad. Snart kommer Älsklingen hem och han är nog vrålhungrig efter en heldag med jobb på sjön. Stackaren får slita på sin semester också ;) Så är det med en "slavdrivare" till fader haha!


6 dagar kvar till bf.

Shohooo. Idag är det mindre än en vecka kvar till beräknat datum för förlossning.
Det pirrar mer och mer i magen för varje dag, en mycket speciell känsla att det kan hända precis när som helst.
Jag undrar hur det kommer bli denna gången, hur kommer den starta? Hur lång tid kommer det ta? Kommer jag klara det lika bra/bättre denna gången? Ja, frågorna är många och man får ju tyvärr bara svar på dem den dagen det väl sätter igång ;)

Nu på slutet har graviditeterna varit väldigt olika. Med L gick slemproppen flera gånger med start från vecka 37 tror jag det var. Och i vecka 38 fick vi åka in till BB för att jag började blöda och hade värkar, de stannade av efter ett tag på BB och sedan kom killen inte ut till oss förrän BF+16 !
Dessutom var L fixerad och "färdig" redan i vecka 35.
Men i denna graviditeten har det inte blivit något av det. Ingen slempropp, inga blödningar och inget BB besök. Tösen är ju inte ens fixerad ännu! Men men. Vi får se hur det blir, för ut kommer hon ju iaf :)

Idag är sambon iväg och hjälper sin pappa och jag och L tog en rejäl sovmorgon, ända till 09.35!
Nu sitter lillkillen o ritar och jag ska gå och ta en dusch tänkte jag. Sedan får vi se vad vi ska hitta på.
Blir nog en promenad iaf eftersom solen skiner !

Min graviditet

Jag fick reda på att jag var gravid: 27 / 11-2009 
Såhär fick jag reda på det: Gjorde gravtest efter massa illamående och jodå ;)
Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet: Grät en skvätt och berättade för Älskling
Jag tror det kommer att bli: Flicka
Det här undviker jag att äta och dricka: Alkohol och sån mat som kan vara skadligt för barnet
Lukter som jag inte klarade av i början: Har inte varit särskilt luktkänslig faktiskt denna gången.
Följande små egenheter har jag fått: ?
Första gången det rörde sig i magen: Runt v. 16-17
Första gången det började sparka ordentligt: Vecka 19 ca
Såhär kändes de första sparkarna: Som en liten fisk som sprattla runt ! 
Musik jag spelar för bebisen i magen:
Det jag lyssnar på!
Magen började synas: v. 12
Såhär kände jag vid ultraljudet: Det är helt underbart, så himla fantastisk teknik som gör att man verkligen kan se sin lilla bebbe där inne! 
Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: Värmde i kroppen :)
Mina favoritmammakläder: Långa linnen och mammajeansen.

vecka 40.

Galet att det är sista gången man kan gå in och läsa för en ny vecka.
Nu är slutet nära och vår sessa är snart hos oss.. ♥




Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Vill du ta ett once in a lifetime-foto är det nu hög tid. Läs mer om Lina och Linda som skapar bilderna med professionell makeup och upplevelserna med det lilla extra i Stockholm.

Ungefär 6 - 12 veckor efter förlossningen brukar man träffa sin MVC-barnmorska för efterkontroll. Du ringer själv och beställer tid. Fundera gärna på om du behöver någon typ av preventivmedel, om ni inte vill ha barn tätt! Amning är inget hundra procentigt skydd.

Lycka till i framtiden.

Vi hälsar dig nu välkommen till Småbarn.se.

7 dagar till bf.

Herrejösses, vilken underbar natt. Fattar ni hur skönt det är att inte behöva gå upp en enda gång på toaletten ?
Inte en enda smärtsam förvärk. Sovit som en prinsessa inatt och jag känner mig rejält utsövd. Så min önskan gick i uppfyllelse. Idag känner jag mig faktiskt mycket bättre, inte alls lika illamående och ingen huvudvärk. Vågar knappt säga för mycket för rätt vad det är kommer den kanske tillbaka? Haha. Men nu njuter jag iaf av den första dagen på en vecka utan huvudvärk och illamående! :)

Ja, dagen man väntat på så länge är snart här. Jag och Älskling låg och diskuterade när det kunde tänkas sätta igång.

Älskling: 6 augusti (BF+5.)
Jag: 12 eller 14 augusti (BF+13/15)
Plastpappa: Före BF.

Undrar vem som får rätt eller blir närmast? ;)
Lillebror tokväntar nu, han vill verkligen att Lilledyssor ska komma nu. NU HAR HAN VÄNTAT LÄNGE ! ;)
Inte lättaste för en treåring att ha tålamod, men det finns trots allt inte mycket annat att välja på, sessan kommer när hon kommer ju! Går förbi BB-väskan och babyskyddet flera gånger om dagen, och det värmer liksom i kroppen av att se på det. Man börjar fantisera om hur det kommer gå till när man ska få använda det. Hur kommer det att bli? När?
Jag har alltid varit inställd på att FL börjar nattetid. Därför tyckte jag det kändes supermärkligt när vi for iväg till BB klockan halv tio på förmiddagen när lille L skulle komma till världen. Det stämde inte alls för mig, haha!
Undras tro om det blir nattetid för sessan?
Många tankar som far runt i huvudet.. Nu ska jag se till o göra mig iordning så får vi se vad denna dagen har att erbjuda!
Tjao.



Havandeskapsförgiftning?

Nu skenar väl tankarna iväg men lästa att illamående, trötthet, kraftig huvudvärk och tryck mot mellangärdet kan vara tecken på havandeskapsförgiftning. Det hoppas jag verkligen inte, men har det inte gått över tills imorgon ringer jag förlossningen och rådgör med dom hur jag ska göra. För nu orkar jag verkligen inte må såhär mer!
Imorgon är det en veckas tid som jag har mått illa, haft huvudvärk, tryck mot mellangärdet och extrem trötthet. Dessutom sa barnmorskan att jag skulle höra av mig ifall det inte gav med sig, så det är nog lika bra att ringa imorgon ifall det inte gett med sig. Dock hoppas jag på rikligt med sömn inatt och att jag vaknar pigg o frisk :)

Jag och älskling funderade precis över ett dilemma, bebis ligger högt och rörligt men magen bara sjunker. HUR GÅR DET IHOPA ?

Ge mig ork och massor av energi !

Illamåendet sitter i, men snart bär det av till svärfar på plätt-middag. Inte säkert jag får i mig särskillt mycket men skönt att man själv slipper stå vid spisen! Ikväll vankas det Ben&Jerry-glass och massa mys. Det klingar fint i mina öron.
Tänk hur snabbt allt kan vända, från att vara en oförskämt pigg höggravid tjej till att må som om jag vore nygravid ? Hoppas det ger med sig snart annars får jag tuppjuck!

Nää. Off to svärfar var det ja.... ;)

8 dagar till bf och jag mår KASST.

Usch och pi för bebisar som inte fixerar sig säger jag bara!
Om det nu är anledningen till att jag mår som jag gör.
Illamåendet tar verkligen kål på mig. Är alldeles spagettisladdrig i kroppen o dåsig. Är det verkligen normalt att må såhär? Nu är det snart en vecka som det har varit såhär och jag börjar faktiskt bli lite orolig..
Tänkte snart ställa mig i duschen och se om man kan känna sig lite piggare efteråt. Hade varit väldans skönt!
Som det känns nu så hade jag kunnat gå och lägga mig medeBUMS. Men det är inte det lättaste med en vild 3 åring hemma... Tack och lov har han nöjt sig med lerbygge och målarboksritande tillsammans med Mamsen idag. Men nu börjar tålamodet tryta på honom märker jag! I eftermiddag ska vi se om vi kan hälsa på T och hennes lilla mini-kille.

Nu ska jag försöka återfå lite energi och hoppas att detta inte blir värre för nu börjar det bli riktigt, RIKTIGT jobbigt att må såhär! Som tur är buffar Lilltjejen runt o verkar pigg iaf, det är ju huvudsaken!


Sömnbrist.

Jag har fått supersvårt att sova om nätterna, gillas inte alls. Vaknar o är "pigg" o kan inte alls somna om. Hujeda mig vad jag är trött om dagarna sedan. Har tagit powernaps flera dgr nu. Nu börjar det märkas att jag är höggravid. Men kroppen behöver väl vila för vad som kommas skall..
Imorgon blir det nog ännu en lugn dag, om min son inte börjar klättra på väggarna vill säga :P


Vecka 23 & 35


Molande värk..

Kan det vara så att jag kanske får tidigare än beräknat iaf ? Hoppas jag inte. Men har haft en molande konstig värk i magen hela dagen som jag tycks känna igen sedan min förra graviditet. Dessutom så finns detdär trycket neråt där ff och inte tycks ge med sig. Men kan ju vara för att lilltjejen rör sig så mkt och inte ligger som hon ska. Kanske därför magen ömmar, det är ju en bebis på ca 3 kilo som rör runt i magen. Kanske inte så konstigt att det inte är så skönt, haha :) Aja, vi får se när hon kommer. Vår prinsessa ♥ Men hoppas innerligt att hon stannar där ett tag till, med tanke på våra födelsedagar ;)

Det var uppfriskande att läsa min förlossningsberättelse med L. Jag skrev den på BB eftersom jag inte fick en blund på hela den natten tackvare rumskamraten. :/ Dessutom åt L heeela tiden. (kom fram till att jag inte hade någon näring 3 veckor senare) Så då passade jag på att skriva fl-berättelse :)

Om några timmar kommer min Älskade hem, sedan har han semester. Gud, det ska bli så skönt att få ha honom hemma och slippa oroa sig för att han ska vara i sthlm när förlossningen sätter igång!

Vi var 5 stycken som var beräknade ungefär samtidigt på E's jobb. (Chefen är inte så exalterad :))
Nu är vi bara 3 kvar, sedan är det en massa andra som väntas få inom det snaraste. Inte klokt vad alla ska få bebis nu? Och de flesta BB är överfulla, eller det kanske har lättat nu? Någon som vet?

9 dagar till bf.

Så var vi nere på ensiffrigt :) Dock är det fortfarande tvåsiffrigt om det skulle bli som med L ;)
Tänk att snart är det dags. Det börjar bli spännande nu ! Nu finns det inte mer att fixa med för Lillans nedkomst, allt står klart och jag har kli i fingrarna. Jag vill att det ska ligga en liten sötnos i vår söta vagga nu, jag vill få känna babydoften och lyckoruset som bara ett nyfött barn kan ge.
Tänk att min lilla lilla kille ska bli storebror ? !



Idag ska vi inte göra mer än nödvänligt. Jag är helt slut och känner att jag måste ta det lugnt den sista tiden. Man behöver alla krafter man kan få till FL ju :)
Så idag tänkte jag ha en liten pysseldag med min prins. Bygga lite lera, lägga pussel och rita. lKänns precis agom idag :) Dessutom ligger solen i moln och det är inte alls sådär tokigt varmt som det varit den senaste månaden. Skönt! Så jag tänkte passa på att ta en mysig vagnspromenad också. Gäller att passa på när solen inte steker....

Mannen vart bara hemma om innan han for iväg till jobbet igen. Men efter denna Gbg-turen är han ledig, då har han S-E-M-E-S-T-E-R i tre veckor. Så vi hoppas att Lilltösen kommer den 14-15 augusti för då blir det 5 veckors semester istället :) Undra om det kan klaffa så bra ? :)



10 dagar till beräknat förlossningsdatum.

Hipphipphurra, för mig idag ;) HAHA.. Vilken tur att Lillskruttan inte valde att komma på Mamsens födelsedag :D Skönt att hon får en egen dag!

Ibland blir man kraftigt påmind om att man är höggravid med knappt vecka kvar till BF. Som idag då tillexempel.. Dagen startade med städning, vilket resulterade i genomsvettig gravid kvinna. Slängde mig in i duschen och sedan iväg med Mor min och tog en födelesedagsfika. Knappt varmt på fiket heller !
Sedan fortsatte vi hem till henne och snackade massa skit över några koppar kaffe.
När vi kände oss klara med det tog vi en tur till stranden och käkade glass tillsammans. Med en övertrött son blir allt så mycket mer komplicerat och det är just vad min son har varit hela dagen !
Vid 4 tiden var det dags att skiljas åt och Leo & jag for hemåt och blev upplockade av svägerska/faster.
Återigen hamnade vi vid stranden men denna gång för middag. Det blev en underbart god spätta med klyftpotatis och remouladsås. MUMS ! Oemotståndligt gott.. Vi hann precis hem och sätta på kaffet och börja noppa jordgubbarna innan svärmor med familj kom..

Har haft en stressig och otroligt social dag och jag är alldeles slut nu.
Dock har det hela varit väldigt trevligt ! :)
Lite ledsen att min underbara sambo inte är hemma, menja, någon måste ju arbeta ! ;)

Bebisen ligger fortfarande och krånglar, vet tametusan inte vad den sysslar med. Känner ett ständigt tryck neråt. Emellanåt gör det nästan ONT, är alldeles öm där nu. Och ändå är tösabiten inte ens så långt ner som hon ska vara. :/ Begriper det inte? Aja, nu är det inte långt kvar. Och tur är det ;)
Nu tänkte jag sätta mig och läsa min förlossningsberättelse från L :) Fräscha upp minnet lite !

Funderingar kring förlossningsdatum.

Är helt slut i kolan. Men nu känns iaf humöret en aning bättre. Hoppas på att jag känner mig ytterligare bättre imorgon. Imorgon ska jag och lilleman på någon utflykt med mammamormor.
Ska bli spännande, för vi har ännu inte bestämt vad? Men något skoj ska vi nog allt lyckas hitta på !
Känner ett sånt obehagligt tryck neråt, blää. Tycker att lilltjejen kan fixera sig nu så att hon ligger still med huvudet. För det är mycket obehagligt när hon rör runt just där.. :/

Hm, satt och funderade. Om det blir som med graviditeten med L så kommer denna lilla flicka titta ut den 17 augusti. Det är ganska långt dit känns det som. Men ja, det ska man väl re ut? Är 27 dagar more to go ;)
Det jäkliga är bara att Honey inte har semester då mera. Så hon får gärna titta ut innan den 15 augusti iaf. :)

Nä nu ringer väl snart Älsklingen och sedan ska jag hotta mig i bingen!!

11 dagar till BF. (v 39)

Vet inte vad som hände med mitt positiva humör. Sedan helgen vände det totalt och det blir bara värre. Försöker rycka upp mig själv men det går bara inte. Känner mig totalt utmattad och deprimerad. Har ingen ork kvar alls.. Usch, känner inte för att göra något över huvudtaget..

BMbesöket imorse blev minst sagt överraskande. Bebistjejen har fortfarande inte fixerat sig. Istället har hon helt hoppat ur "läget" och står nu "högt och rörligt" istället för "ruckbart". Tydligen så snurrar hon runt en himla massa nu och kan tillochmed lägga sig lite på tvären :/ Så min oro om att hon inte rörde sig så mkt, var helt enkelt utesluten. Hon rör sig mycket för att vara i vecka 39. Känns både bra och dåligt. Hade velat att det iaf var ruckbart, men icke. Min största fasa är att vattnet ska gå nu. Det kan ju vara farligt om barnet ligger högt o rörligt. Då ska man tydligen bege sig till BB direkt, utan att ens behöva ringa innan. Hoppas att jag slipper det.
Fast jag hade en förhoppning om att få känna hur det känns när vattnet går. Med L tog de hål på hinnorna när jag fick krystvärkar och jag har inte ett minne av det :/ Så det hade varit häftigt att få uppleva det. Men dock inte om lilltjejen inte lagt sig till rätta ännu.
Lustigt hur olika barn kan vara, L låg fixerad sedan vecka 35. Men inte Lilledyssor inte..

Idag blir det antagligen ett besök på "Flygrakan" , har egentligen ingen lust. Men har lovat min fader och även L :/ Så det är väl bara att ge sig iväg sen. Imorgon fyller jag 21 och då blir det någon utflykt med min son och mamma, senare på kvällen kommer svärmor med familj o fikar. Tänka sig jag har inte lust med något av det, men känner att jag måste. Även för min egen skull. Jag kan inte låsa in mig o deppa sönder. Det är inte alls bra!

Nej nu ska jag ta mig en tallrik fil och slappa lite i soffan, snart vaknar väl L och då får vi väl hitta på något ?


12 dagar till BF

Idag är det tolv dagar kvar tills lillasyster är beräknad att komma till oss. Men jag hoppas på ca 26 :) HAHA. Låter galet kanske, men jag VILL faktiskt gå över tiden. Med Leo var jag totalt deprimerad vid detta laget, men nu känns det helt OK.
Det får iaf vänta tills på torsdag natt. Då går Älskling på på sin semester :) Ska bli skönt att ha honom hemma lite. Det var lääänge sedan..

Min styvpappa är helt 100 på att jag ska få tidigare, haha.. Får se om jag kan överbevisa honom om hur fel han har haha.

Imorgon är det BM-besök, får vi se om lillan har växt som hon ska. Ibland kan jag få världens orokänsla i kroppen. Tänk om hon inte mår bra? För hon rör ju sig inte så jätte mycket längre. Men läste att det kunde vara för att dem sov mycket mer i slutet av graviditeten och att det dessutom inte finns så mycket plats att röra sig på. Man kunde också ha svårt att känna rörelserna nu i slutet. Ska prata lite med BM imorgon och se vad hon säger. Är säkert bara jag som är tramsig..

Idag har jag o min lilla prins varit och tittat på liten bebis, en vän som var beräknad 7 dagar före mig fick i lördags. Fick ett rejält sug efter att få se våran lilla flicka nu. Ska bli sååå spännande att få gå igenom det igen. Att få lära känna en alldeles ny individ som jag och hjärtat skapat. L's lilledyssor.. (Lillasyster) :)

Ska lägga mig i tid idag, ska lämna L på dagis imorgon och sedan vara på MVC kl 9.
Behöver dessutom sova ut. Har supersvårt att sova nu, men är sedan alldeles utmattad och orkeslös under dagarna. La mig på soffan efter att jag hade lämnat L på dagis. Plötsligt kändes ögonlocken väldigt tunga och vips så var klockan halv 11 och jag hade sovit i 1 ½ timme. Utan att vara det minsta piggare :/
Känner mig lite elak mot L, har inte samma ork till lek&bus som jag haft tidigare. Men snart, SNART ska jag få tillbaka rörlighet och ork till min älskade prins! Tills dess ska jag göra allt jag kan för att hans sommar ska bli så bra som det bara går. Det gäller att inte slappa efter för mycket. Lätt att bli deprimerad och bara sitta i soffan och leta efter FL-symtom ;)

Har tänkt mig att besöka Djurparken innan lillasyster kommer, kanske rent av nu till helgen? Får se vad vädergudarna säger om den saken. Var där förra året och Leo gillade verkligen det. Han är väldigt förtjust i djur!

Nä gott folk, nu ska jag alldeles strax lägga mig. Bara ringa Älsklingen också..

Storebror blir 3 år.

För ca 3 år sedan låg jag och min sambo med vårt nyfödda lilla knyte i förlossningssalen. Alldeles rusiga av kärlek och lycka, allt var så nytt. Alldeles, alldeles underbart. Nu ligger en "liten-stor" treåring i soffan, febrig och utmattad. Stackaren klarar fortfarande inte värmen särskillt bra, det har han aldrig gjort.
Han är världens underbaraste lilla kille, förstår inte hur vi lyckats få en så fin påg. Tänk att vi har skapat honom.. Det väcker så mycket känslor.

Det kom över mig igårkväll att tänk, snart ska vi få uppleva detdär lyckoruset än en gång. Det är ofattbart. Nu är längtan stor. Men denna gången har jag bestämmt mig för att inte jäkta på det hela. Utan bara njuta av den sista tiden som enbarnsförälder och ge all min tid till min prins. För snart har vi en himla massa att stå i. Kan tänka mig att det är en stor omställning att bli tvåbarnsförälder, därför ska jag ta vara på dessa sista veckorna.
Med Leo var jag alldeles utom mig av längtan, deprimerad o menade på att "kom uuuuut någongång". MEN, hon kommer när hon kommer. Och sedan har vi hela livet på oss att lära känna vårt andra lilla mirakel.
Allting står färdigt, bara för flickan att anlända. Men mig gör det ingenting om jag går över sisådär en och en halv vecka ;) Då Leo fyller år idag och jag på torsdag så får det gääärna vara lite mellanrum tills nästa födelesedag ;)

Nä nu ska jag gå och mysa med min lilla påg som snart slocknar i soffan ;( Stackars honom att vara sjuk på självaste 3års dagen. Vilken tur att vi hade kalaset för honom igår ! <3

30 plusgrader + graviditet = ingen bra kombination...

Fram tills för en vecka sen ungefär har det inte varit några större problem att vara gravid. Men NU, jag avlider snart. Klarar inte alls värmen bra. Försöker dricka mycket osv men det hjälper bannemig inte. Får svårt att få luft och svetten fullkomligen forsar ur mig. Man känner sig allt annat än fräsch. Snälla någon, typ 22-24 grader kan det väl ändå hålla sig runt eller? Utan att det har varit vår är det nu helt plötsligt 30+ varje dag. Det är sjukt konstigt väder vi har i vårt avlånga land nuförtiden. -Men man ska ju inte klaga... Eller?

Idag var det marknad, vi tog en liten runda. Struntade fullkomligen i stånden och styrde direkt mot karusellerna så att Lilleman fick åka en sväng. Köpte lite gottis och sedan dök vi ner i parken bakom marknaden. Där var det sval o skön skugga. LOVE IT !

Nu ikväll fick jag ett enormt släng av rastlöshet. Bara sådär.. Så vi begav oss ut till MammaMormor och käkade middag och efterrätt där. Aldrig fel. Men nu är jag trött, trött, TRÖTT ! Vill bara kasta mig i säng men först äre duschning och plocka undan lite här hemma.

Imorgon ska jag iväg och fixa Leo's födelesedagspresent. Gött.. Han kommer ÄLSKA den :) Han har nämligen tjatat om en tvåhjulad cykel i evigheter, och det är precis det han ska få. -Den som väntar på något gott..... ;)

Nä nu ska jag göra lite nytta. Mammakroppen mår inte hundra idag, har kramp i ljumsken (?) :P Antagligen efter marknadspromenaden!
Aja, det går över efter lite vila !

Nattinatt.

Att bajsa på toaletten.

Sitter här med superdåligt mamma-samvete. Lilla killen på tre år slutade med blöja för exakt 2 veckor sedan. Han har verkligen varit super duktig. Vi var glatt överraskade att det "gick så lätt". Men så är detdär med att bajsa. Leo har alltid varit en såndär morgon-middag-kväll förut, nu är det max en gång om dagen.
Han får såklart fruktansvärt ont i magen eftersom att det stora problemet är att han håller sig, han håller sig så till den milda grad att det nästan (ursäkta uttrycket) står ut genom öronen på honom. När det väl händer är det till största del i kallsipperna, vilket resulterar i att han blir alldeles förstörd. Trots att vi säger att "det är sånt som händer, ingen fara". Osv..
När han väl blir sådär supernödig, springer han runt,runt,runt i cirklar och spänner rumpan. Tar man honom till toaletten blir han alldeles hysterisk. Han vill verkligen inte bajsa, nu varken i potta / toalett / blöja. Han har aldrig någonsin visat något problem med att bajsa förut. Men nu är det rena kaoset när det är dax..
Så till detdära dåliga samvetet. Kan känna att vi varit för "på" honom. Men man ser ju hur himla mycket han behöver bajsa, hur ont han får av att hålla sig. Men kan känna nu att det kanske varit fel att "pressa" honom att göra det. Att det hela har gett motsatt effekt rent av? Att han nu känner så stor press över det hela att allt bara blivit en ond cirkel.. Sedan gör det ju ont också att besöka toalett när man hållt sig, därför förknippar han väl nu toabesöken/blöjbajsandet med att det gör ont?

Men med kisseriet är det inga problem med. Han säger till i god tid innan han behöver gå på toa. Han använder toa/potta/buske utan problem. Och han vill heller inte ha blöja på sig. "För han är stor pojke nu!" -som han säger :) Därför undrar jag vad problemet med nummer två kan vara?
Ja menar, han kan kissa i vilka situationer som helst. Och det tog bara två dagar för honom att komma in i det. Vilket vi tyckte var superskönt och det överraskade oss GLATT ! :)

Undrar bara hur man kan hjälpa honom på bästa sätt med att komma överrens med NR 2 på toalett/potta.
För han själv gillar ju inte att ha blöja iheller längre så.. Usch, ibland är det verkligen inte lätt med förälder-biten.. Man får verkligen plocka fram mer tålamod än man trodde fanns inom sig.
Någon annan som har samma problem ?


Hej o hå, vecka 38 <3

Känner om kvällarna att det hade varit mysigt att skriva av sig lite. Så det tänkte jag börja med nu..
Om du/ni vet någon som är sugen på att göra en design till mig hade det varit toppen, denna är ju bara för trist !
Men har inte den blekaste aning om hur man gör sånt dära! :/

Nu rusar tiden fort, fort, fort. I söndags traskade vi in i 38 veckan. Tänk att man har varit gravid så länge? :)
Nu är det en himla massa planerat så nu kommer tiden bara att rusa förbi känns det som.
På Fredag börjar marknaderna rulla på, Tomelilla, Sjöbo & Kivik.
På söndag ska vi fira våran prins som fyller 3 år. Tills dess är det ju en massa som ska fixas o donas. Det ska städas, bakas o handlas födelsedagspresent.
På måndag är det riktiga födelsedagen för prinsen !
På torsdagen därefter fyller jag år, blir ju säkert något kalasande då med även om jag inte firar mig speciellt. Och inte gjort dom senaste 3 åren ;)
Och tänka sig, 9 dagar senare är vår underbara lilla tjej beräknad att komma till oss. Inte för att jag tror att hon kommer då, jag tippar snarare på två veckors övertid. (Gick över 16 dagar med L) Men då har jag iaf tid på mig att varva ner och besöka stränder, badplatser och djurparker med min prins !

Allt är klart o fixat för lilltjejen. Idag tog jag tag i att ordna plats åt klädförvaring. Så nu har jag minsann ordnat så att hela familjen har fått ordentligt med plats för sina kläder. Än sålänge har inte lillan så mycket kläder. Vi valde att inte investera så mycket i klädesväg, för man får ju ändå massor när bebisen väl är kommen. Och man vill ju själv också investera i nytt när man fått bebis. Iaf vad jag minns från när jag fick Leo.
Istället har vi lagt energi på "aktiveringssaker" m.m. Har till exempel köpt en superfin babygunga från Akta Graco som kanske kan vyssa någongång då storebror vill ha lite "egentid" med mamsen utan att lillasyster hänger på höften?
Hittade också en speldosa till sängen från Fisher Price som sjunger vaggvisor, roterar med små söta djur och i mörker lyser det stjärnor i taket. Toppen!
Sedan innan har vi en babysitter och babygym från Leos babytid.

Har sedan två veckor tillbaka haft BB-väskan packad och klar. Nu får man ju även ha en packad till Lilleman. En liten skillnad sedan förra gången. ;)

Nu när det börjar närma sig börjar tankarna snurra, det måste vara en stor omställning att bli tvåbarnsförälder.
Nästan större än att bli det första gången kan jag tänka mig. För nu ska man "lära sig" att ta hand om två underverk och ge två stycken en så bra uppväxt som det bara är möjligt. Man ska nu räcka till och ha tålamod och kärlek för ytterligare en..
Ibland kan jag bli lite ledsen o tänka att min lilla pojke blivit så makalöst stor, han bara växer och växer. Och utvecklingen går verkligen i rasande fart nu. Han har blivit så "lillgammal" på sistone..
Han kommer verkligen bli världens bästa storebror, han är så ödmjuk och rar min lilla kille. Där finns så mycket empati i honom så det är makalöst.. Min lilla, lilla kille..
Tänk när vår kommande flicka är lika gammal som L, då ska han börja skolan.
Är det klokt?!

Nu ska jag alldeles strax lägga mig i sängen och läsa en bra tidning innan John Blund hälsar på. Har redan ringt StorÄlsklingen och sagt nattinatt :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0