Att bajsa på toaletten.

Sitter här med superdåligt mamma-samvete. Lilla killen på tre år slutade med blöja för exakt 2 veckor sedan. Han har verkligen varit super duktig. Vi var glatt överraskade att det "gick så lätt". Men så är detdär med att bajsa. Leo har alltid varit en såndär morgon-middag-kväll förut, nu är det max en gång om dagen.
Han får såklart fruktansvärt ont i magen eftersom att det stora problemet är att han håller sig, han håller sig så till den milda grad att det nästan (ursäkta uttrycket) står ut genom öronen på honom. När det väl händer är det till största del i kallsipperna, vilket resulterar i att han blir alldeles förstörd. Trots att vi säger att "det är sånt som händer, ingen fara". Osv..
När han väl blir sådär supernödig, springer han runt,runt,runt i cirklar och spänner rumpan. Tar man honom till toaletten blir han alldeles hysterisk. Han vill verkligen inte bajsa, nu varken i potta / toalett / blöja. Han har aldrig någonsin visat något problem med att bajsa förut. Men nu är det rena kaoset när det är dax..
Så till detdära dåliga samvetet. Kan känna att vi varit för "på" honom. Men man ser ju hur himla mycket han behöver bajsa, hur ont han får av att hålla sig. Men kan känna nu att det kanske varit fel att "pressa" honom att göra det. Att det hela har gett motsatt effekt rent av? Att han nu känner så stor press över det hela att allt bara blivit en ond cirkel.. Sedan gör det ju ont också att besöka toalett när man hållt sig, därför förknippar han väl nu toabesöken/blöjbajsandet med att det gör ont?

Men med kisseriet är det inga problem med. Han säger till i god tid innan han behöver gå på toa. Han använder toa/potta/buske utan problem. Och han vill heller inte ha blöja på sig. "För han är stor pojke nu!" -som han säger :) Därför undrar jag vad problemet med nummer två kan vara?
Ja menar, han kan kissa i vilka situationer som helst. Och det tog bara två dagar för honom att komma in i det. Vilket vi tyckte var superskönt och det överraskade oss GLATT ! :)

Undrar bara hur man kan hjälpa honom på bästa sätt med att komma överrens med NR 2 på toalett/potta.
För han själv gillar ju inte att ha blöja iheller längre så.. Usch, ibland är det verkligen inte lätt med förälder-biten.. Man får verkligen plocka fram mer tålamod än man trodde fanns inom sig.
Någon annan som har samma problem ?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0